möbler

Återbruk och kärlek i vardagen

Återbruk och kärlek i vardagen

Har du ärvt en gammal möbel och känner att du inte älskar den. Omge dig aldrig med saker som ger dig dåligt samvete eller som får dig att må dåligt bara av att titta på dem. Möbeln är inte din släkting och hen vill garanterat inte att du ska gå och må dåligt. Du ska känna kärlek och tycka om allt du omger dig med i ditt hem. Se på den möbel du ärvt och se om den har potential. Idag finns otroligt skickliga hantverkare och om du själv inte är en pysslare så finns det garanterat någon i din närhet som med kärlek tar hand om och tapetserar om gamla möbler.

 

Ny stil, nytt liv

Är din ärvda möbel en fåtölj, soffa eller annan möbel som har en stoppad del så tänk dig ett tyg som går i dina egna färger. I en stil som helt tilltalar dig och din bostad. Vilken stil har du? Vilka färger finns i ditt hem? Kanske ska stolen både målas om och kläs om för att passa in. Kärleken från tidigare generationer följer med. Att återbruka och ta hand om äldre möbler som är av god kvalitet är väldigt klimatsmart. Är det en sekretär eller kanske ett bord – satsa på en annan stil, måla delar av bordet eller hela. 

 

Återbruka även nya saker

Även nyare saker kan ibland behövas lagas, stoppas eller få nytt liv. En möbeltapetserare kan ta sig an din soffa som tappat stunsen, eller klä om vovvens säng som spruckit i sömmarna. Har du kanske fyndat en galet fin möbel på loppis och vill ge den nytt liv genom att klä om den – vänd dig till experten på att tapetsera möbler. Kanske ska möbeln bli något helt annat, ett litet bord kan få en dyna och bli till en tapetserad möbel typ bänk eller pall.