Tandreglering

Aldrig för sent för tandreglering

Aldrig för sent för tandreglering

Sanningen är att tänderna är både praktiska och estetiska. Man använder dem varje dag för att äta, tala och le. Leendet är det första man lägger märke till när man ser en persons ansikte, därför behöver man hålla sina tänder i gott skick. Men det är inte alltid att man får en perfekt tandrad helt naturligt. Det bästa är att korrigera fel med tänderna i tidig ålder, men har det gått flera år sedan du gick ut skolan och inte är nöjd med ditt leende, så är det inte för sent att fixa det!

 

En behandling både för det inre och det yttre

Att bära tandställning hjälper inte bara till ett perfekt leende. Det händer ofta att man med över- eller underbett, eller andra små imperfektioner får det svårt att göra vardagliga saker som att tugga eller bita. En del får problem med talet och dessutom kan sneda tänder ge ett konstigt utseende på ansiktet. En del får till och med ont i käken på grund av ett felaktigt bett i munnen. Tandreglering är en behandling som sätter dina tänder på plats så att du inte bara får ett mer harmoniskt utseende, utan också får det lättare att hålla tänderna rena. På så sätt undviker du karies och tandköttssjukdomar.

 

 

Tandställning som inte syns?

Har du bestämt dig för att göra en tandreglering, men drar dig för att behöva synas i den där apparaten? Då kan du välja en osynlig tandställning! Den är inte genomskinlig, den sätts helt enkelt på insidan av tänderna, så att den inte märks. Ingen kommer att veta att du bär tandställning. Det finns även en typ av skena man sätter in i munnen under natten, som reglerar tänderna när du sover. Denna metod används när tänderna inte behöver en så stor förändring eller för att behålla resultaten efter behandling med tandställning.