Reservdelar

Alla bilar behöver reservdelar

Alla bilar behöver reservdelar

En bil behöver passande reservdelar, ständigt underhåll och en hel del bränsle för att kunna fungera som den ska.

Att äga en bil anses inte vara någon lyx längre i Sverige. Idag förekommer det relativt ofta att det även finns flera bilar i en familj. Är de svåra att hålla ordning på? Nja, inte nödvändigtvis. Är de dyra? Ja, i det långa loppet är det inte speciellt billigt att äga en bil. Förutom en ständig bränslekostnad behövs det även reparationer och byte av reservdelar.

 

Reservdelar till engelska bilar

Varje bilägare är införstådd med att bilen kräver underhåll. När bilen går sönder krävs det inte bara reparation utan ofta även inköp av nya bildelar. Mer än självklart är det också att olika bilmärken har sina egna bildelar. Visserligen förekommer det även situationer där man faktiskt kan ”låna” eller använda sig av en del tillhörande ett annat bilmärke men i de allra flesta fall föredras det att bilen körs med egna delar.

Äger du en engelsk bil som till exempel Austin, Land Rover, MG, Mini, Morris, Range Rover eller Triumph bör du söka dig till en bilservice som arbetar just med importerade UK-bilar.

Reservdelar till land rover skiljer sig från sådana tillverkade för en Mini och därför är det bäst att anlita en specialist som vet vad som passar de olika bilmärkena.

 

 

Vad gör du om reservdelar saknas?

Vad görs om en reservdel saknas? Oftast innebär det att man får vänta in tills den beställs och fraktas. Detta gäller givetvis endast om bilen är tillverkat i utlandet.

Situationen blir betydligt svårare om reservdelar slutar produceras helt och hållet. I det fallet kommer inte bilarna att kunna köras en längre tid. Finns det inga reservdelar är det illa ute för just den bilmodellen. Till slut kommer alla kvarstående bilar av den sorten sluta köras. Tråkigt men sant.