Restaurang

Att njuta en stund

Att njuta en stund

Vad kan väl vara härligare än att sitta i solen på en uteservering? Känna dofterna av mat och dryck i en salig blandning. Porlandet av röster som blandas med vågornas skvalp i en nästan meditativ sång. Det spelar ingen roll om det är högsommar, höst, vår eller ens vinter. En uteservering är alltid något speciellt att vara på. En restaurang i Simrishamn kan även vara helt underbart härligt att krypa in hos när regnet öser ner, vindarna viner eller snön yr för att ta något gott att äta eller varmt att dricka.

 

Någon som lagar god mat

Det kan vara roligt och utvecklande på alla sätt att laga mat hemma och det är något speciellt med hemlagad mat. Men att ibland få unna sig att gå ut på en restaurang där någon annan har stått vid grytor och kastruller för att kunna servera en liten bit mat eller en stor meny, det kan vara den lyxen man behöver efter en lång veckas arbete. Fast varför vänta till helgen med att unna sig något gott? Att gå ut på restaurang i veckan kan vara ännu trevligare eftersom det känns så oväntat. Och det kan också vara lättare att få ihop tjejgänget från skolan eller killarna från fotbollen på en veckokväll.

 

 

Mat av alla de slag

Idag kan man få alla möjliga maträtter från världens olika matkulturer, så ibland är det extra gott att få avnjuta något som är traditionellt och tillagat av råvaror från trakten. Kanske fisk som restaurangen fått levererat direkt från fiskebåten i hamnen tidigare på förmiddagen. Gäss från gården som ligger västerut inåt landet. Senap från en av de få gårdarna i Sverige som odlar senapskornen själva. Eller något annat närodlat som kan presenteras på restaurangens meny. Inlagt, stekt, rökt, kokt eller tillagat på något annat nytt eller gammaldags vis. Och så himla gott.