Hotell

Att sova borta

Att sova borta

Många barn tycker det är något alldeles speciellt med att sova borta och även vuxna kan tycka att det är mysigt med ett miljöombyte. Hotell bokas ofta endast för att ha någonstans att sova men ett bed and breakfast i Gävle som http://hotelaveny.eu/ bokas ofta för att gästerna tycker själva boendet är mysigt. Och numera finns det många hotell som marknadsför sina egna kvaliteter istället för vad som finns i närområdet att se och göra. Hotellet har blivit ett mysigt hem med fåtöljer vid brasan, bibliotek och andra mysiga platser som lockar gästerna att boka nätter.

 

Varför man bor på hotell

Det finns många anledningar till att man bor på hotell men i stort sett kan man dela upp det i två: någonstans att sova för att göra något annat och boende på hotell för hotellets skull. När man bor på hotell enbart för att ha någonstans att sova så kan det vara för att man reser på grund av sitt arbete eller om man är på semester. Men det kan även vara att man till exempel för en kort tid är mellan bostäder. När man bor på hotellet för hotellets skull så är det oftast för att hotellet är mycket fint eller för att det finns aktiviteter på hotellet som man eftersöker.

 

 

Mervärde på ett hotell

Något som kan locka boende till ett hotell är om hotellet har ett spa. Lägger man till en restaurang så kan de boende stanna kvar på hotellet hela sin vistelse utan att gå någon annanstans. Många hotell har även gym och någon typ av aktivitetsrum med till exempel biljardbord. Att ha kurser av något slag är populärt och det kan vara till exempel konstnärskurser eller matlagningskurser. Något mer som också är mycket populärt är de konserter som en del hotell bjuder på med ibland gräddan av artister inom musik-Sverige.