Bergsprängning

Berg på din tomt?

Berg på din tomt?

Är det dags för dig att bygga ditt drömhus men så har du berg som är i vägen för ditt bygge då kan det vara aktuellt att ta hjälp av en erfaren firma. Att ta bort berg kräver erfarenhet och att man har rätt utrustning. Det finns olika metoder att använda sig av för att bli av med berg som är i vägen. Det finns den klassiska varianten att spränga bort berg och en annan metod som används vid en mer känslig omgivning som kallas bergspräckning. Bergspräckning i Stockholm har du att ta hjälp av om du bor i de trakterna.

 

Bergspräckning – hur går det till?

Metoden bergspräckning går ut på att man istället för att spränga bort berg så spräcker man berget för att sedan forsla bort bitarna. Med hjälp av rätt planering och utförande får man en säker metod som inte stör omgivningen runt din tomt. Man borrar små hål tätt intill varandra och  i dessa hål använder man ett hydrauliskt verktyg som spräcker berget i mindre bitar. Det finns olika sorters hydrauliska verktyg. Ett populärt verktyg är en Superwegde som hänger i en grävmaskin och ner i hålet för att spräcka berget. 

 

 

Vibrationsfritt

När man använder sig av metoden bergspräckning så stör man inte miljön. För med hjälp av de hydrauliska verktygen så kan arbetet utföras helt utan vibrationer i marken. Så när man vill bli av med berg i känsliga miljöer är bergspräckning den bästa metoden. För på så sätt störs inte naturen runt omkring och det finns ingen risk för att andra byggnader kan ta skada. Så denna metod är populär att använda sig av när man vill bli av med berg i omgivningar med mycket andra byggnader eller att de är mycket nära. Med rätt metod och kompetens blir du av med berg på din tomt på nolltid.