brunnsborrning

Bergvärme – en investering i Västerås

Bergvärme – en investering i Västerås

editorial

Går du i tankar att hitta ett mer miljövänligt och hållbart sätt att värma upp ditt hus? Då kan bergvärme vara ett bra alternativ. Den naturliga värmen som finns i berggrunden kan hämtas upp och användas som ett energisnålt och förnybart alternativ till andra mer traditionella uppvärmningssystem. 

Man kommer åt värmen genom att borra mellan 100 och 300 meter ner i berggrunden, beroende på hur djupa jordlagren är. Därefter installeras en värmepump som hjälper till att fördela värmen i huset. Bergvärme ger en angenäm temperatur året om. Det är varmt på vintern och lite svalare på sommaren.

 

Brunnsborrning

Beroende på markförhållandena och värmebehovet behöver själva platsen för brunnsborrningen väljas med noggrannhet. Det är inte heller helt smärtfritt att borra en brunn för bergvärme. För det första behövs tillstånd från kommunen. Därefter får du räkna med kaos på själva platsen för brunnen, ska den till exempel vara i trädgården kommer du att få återställa allt när arbetet är klart. Dessutom måste brunnsborrarnas maskiner få plats. Men trots att det är ett stort projekt att borra för bergvärme behöver det inte ta mer än ett par dagar när man väl har börjat.

 

brunnsborrning

 

Välj rätt leverantör

Att investera i bergvärme är ett bra sätt att höja värdet på ditt hus. Det är visserligen en stor summa pengar du ska spendera, men efter bara några år har du fått tillbaka det du betalat. Bergvärme är billigt i sig och har lång livslängd, du kan ha en pump i 20 år. Det är också en stabil och underhållsfri uppvärmningsform.

Sverige är ett land som har väldigt bra förutsättningar för bergvärme och du kan bo varsomhelst. Men har du tur bor du i Västerås med omnejd. Du kan få bergvärme i Västerås av ett certifierat företag i branschen, de har gedigen erfarenhet och mycket nöjda kunder. Läs mer på: http://www.borrwik.se/.