blommor

Blommor i Järfälla – för skönhetens skull

Blommor i Järfälla – för skönhetens skull

editorial

Finns det något vackrare och mer omtyckt än blommor? Det är en universell gåva som alltid passar att ge bort. På varenda födelsedag eller uppvaktning av något slag förekommer det blommor. Det finns mycket känslor med i bilden, från den allra enklaste handplockade bukett till den mest storslagna. 

Blommor står för ett symbolspråk som förmedlar känslor av värme, glädje, tillit och kärlek. Det är ibland lättare att ge en blomma till någon än att uttrycka sig med ord. Kanske är det därför det är så populärt att ge bort blommor.

Blommornas språk

Med blommor i järfälla kan man tala ett språk som alla förstår. Kommer man dragandes med en stor röd ros så har det symboliserat kärlek så länge man kan minnas. Det är blommornas språk som kan bryta barriärer. En tyst fråga om förlåtelse. En stilla undran om kärleken finns kvar. 

Kanske kan inte alla människor de olika blommornas betydelse. Här passas det därmed på att gå igenom några stycken. Pionen står för trogenhet och en vit ros viskar ett stilla förlåt. Påskliljan symboliserar den inre stoltheten medan snödroppen låter en veta att man ska hålla ut då man snart ska ses igen. 

 

blommor

Fler symboler kan finnas

Med blommor i Järfälla kan man lägga in en betydelse även i antalet. Tre blommor vill ställa frågan om när man kan träffas igen. Två blommor lämnas om man vill att ens partner är med på att resa bort tillsammans. Fem blommor betyder att givaren gör vad som helst för mottagaren. 

Sju blommor betyder att den som lämnar blommorna vill säga “jag älskar dig”. Lycklig är alltså den som får sju röda rosor. Andra föredrar kanske två – de vill hellre ut och resa – medan det finns de som helst av allt skulle vilja ta emot fem stycken blommor. Blommor är något att förundras över.