Kakelugnar

Den lyxigaste inredningsdetaljen i ditt hem

Den lyxigaste inredningsdetaljen i ditt hem

Om du får välja vad du helst vill ska finnas i ett hem du ska flytta till så säger du säkert kakelugn. Förutom balkong, badkar, bastu och allt annat du drömmer om så klart. En riktigt vacker gammal kakelugn är ändå alltid något speciellt – pricken över i och en stor stilsättare i bostaden. Är den eldningsbar eller behöver den renovering eller väljer du helt enkelt att lysa upp den med levande ljus eller LED? Gamla kakelugnar är rena konstverk i sig och det är inte hela världen om de går att elda i eller ej. Bara att se på dekorationerna och hantverket kan göra dig stolt.

 

Att renovera för användning

Är det estetiska skador eller skador som påverkar eldning i kakelugnen så ska du kontakta en en skicklig kakelugnsmakare. De finns kanske inte på varje ort, men det är väl värt att söka upp någon som har lång erfarenhet och verkligen kan sin sak. Söker du en firma som kan Renovering av kakelugnar göteborg så är det inga problem, googla så hittar du säkert. Förutom att renovera kan de även bygga helt nya kakelugnar enligt önskad stil. Vad gillar du och vilken tidsepok ska den överensstämma med?

 

 

Att tidsbestämma är skoj

Att ta reda på mer om en kakelugn som finns i din nya bostad är ju galet spännande. Utifrån detaljer så som dekor, färgspråk och signaturer kan din kakelugnsmakare hjälpa dig att tidsbestämma kakelugnen, vilket kan vara riktigt kul att veta. Under olika tidsepoker har olika typer av dekorer använts och olika modeller av kakelugnar byggts. Vill du bygga en helt ny eller köpa och installera en begagnad kakelugn i din bostad, ta då reda på vilken stil du söker efter. Din kakelugnsmakare kan vägleda dig och kanske kan de till och med sälja en begagnad till dig – inköpt från andra kontakter.