designlampor

Designlampor skapar rätt atmosfär i sovrummet

Designlampor skapar rätt atmosfär i sovrummet

Många vill skapa ett sovrum som har de funktioner man behöver samtidigt som det känns inbjudande och härligt. Belysningen i sovrummet kan ha väldigt stor inverkan på hur bekväm man känner sig och hur lätt man har att slappna av. Varmt ljus har effekten att man lättare kopplar av jämfört med kallt ljus, eftersom man vill koppla av på kvällen men ofta har ett behov av att snabbt piggna till på morgonen så kan det vara bra att ha lite blandad belysning.

Skapa en grund och bygg på med flera lampor

Det mest klassiska i ett sovrum är en taklampa och två sänglampor på varsin sida sängen, något som är en bra grund men kan med fördel kompletteras med mer belysning. En taklampa med relativt stark och kall belysning kan vara smidigt om man har ett behov av att lysa upp rummet snabbt på morgonen för att vakna till. Det är också bra att ha belysning i anslutning till garderoben och en spegel för att kunna se och prova kläder på ett smidigt sätt. 

Inred med mysig belysning

För att slippa använda taklampan med det kalla skenet på kvällen när man ska få hjärnan att koppla av så kan man tända sänglamporna, en eller två lampor i fönstret samt en golvlampa, det lyser upp bra utan att det blir så starkt att man piggnar till. Tänk också på att väggarnas färg reflekterar eller suger åt sig ljus beroende på kulör. Ett rum med mörka väggar kräver mer belysning jämfört med ett rum med ljusa väggar. 

Prisvärda designlampor

Förutom att välja rätt sorts lampor för att skapa ett mysigt och funktionellt sovrum så bör man även fokusera på att välja lampor som ser bra ut och passar in, det kan verkligen höja känslan i rummet. På www.lampemesteren.se finns olika sorters lampor för hela hemmet såsom taklampor, bordslampor, golvlampor, vägglampor, utomhusbelysning, barnlampor, ljuskronor, ljusslingor med mera. Hos Lampemesteren hittar man lampor från duktiga designers samt välkända märken.