stopp i avlopp stockholm

Effektivt avhjälpa avloppsstopp i Stockholm

Effektivt avhjälpa avloppsstopp i Stockholm

editorial

Akut avloppsstopp kan verkligen ställa till med med både dålig lukt och översvämning. Vill det sig riktigt illa kan rören också skadas och börja läcka, vilket kan leda till kostsamma reparationer och fuktskador. Märker man att det går trögt för vattnet att rinna ner, eller att det luktar illa från avloppet, kan det vara bra att försöka rensa rören innan det är helt stopp. Det kommer heller knappast bli bättre om man väntar. 

Stopp i avloppet orsakas främst av hudavlagringar, fett, smuts och tvålrester, vilka fastnar och klumpar ihop sig i rören. Det händer också att sådant som egentligen inte alls ska spolas ner i avloppet fastnar, som exempelvis tamponger, bomullstops, kondomer, etc. Bäst är att inte alls spola ner fett ner i rören utan att i stället torka ur stekpannan med hushållspapper innan man diskar den. Men helt går det inte att undvika att smuts fastnar i rören och sliter på dem. Därför är det egentligen bäst att regelbundet utföra stamspolning i förebyggande syfte.

image

Så slipper man stopp i avloppet

Vid en stamspolning rensar man avloppsrören med hett vatten under ett högt tryck. Det är ett miljövänligt och effektivt sätt att avhjälpa stopp i avloppet på. Tekniken används också i förebyggande syfte för att man helt ska slippa stopp, men också för att rörstammarna mår bättre av det och håller mycket längre. Rörspolning och regelbunden rengöring av rörstammarna höjer också värdet på fastigheten. Därför ska man vara noga med att spara all dokumentation. 

Vill man ha hjälp med att avhjälpa stopp i avlopp i Stockholm finns det flera professionella företag man kan vända sig till och som även kan rycka ut snabbt, och har journummer. Men är det inte akut kan det ibland löna sig att först jämföra priser mellan några olika företag. Vissa av dem erbjuder även hjälp med VVS och rörmontering