entre

För en wow-faktor redan i porten

För en wow-faktor redan i porten

Det är ganska mycket som vi registrerar undermedvetet en vanlig dag. Utan att tänka på det eller nämna det för någon. Eftersom det inte har någon relevans. Ofta är det för att saker fungerar som de ska. Bussen och tåget går i tid, din nyckel fungerar på jobbet, lösenordet öppnar datorn eller för att din kompis har ett tak vid porten när du står och väntar i regn och rusk.

 

Små men viktiga detaljer

Kommer du ihåg när du var på visning senast? Alltså för att kolla in en ny lägenhet eller ett hus. Vad är det du minns? Antagligen det som stack ut som den fantastiska balkongen, det ovanligt mysiga sovrummet eller den fuktskadade källaren. Det vi vanligtvis däremot inte kommer ihåg är det där som bara flyter förbi, som att det fanns fönster och dörrar, eller att det luktade ok. Om du bor i en bostadsrättsförening är du omgiven av detaljer som någon har tagit ansvar för tidigare. Du ser dem varje dag, men tänker inte på dem. Många av dem är så kallade entreprodukter, som tavlan vid porten med namnen på dig och grannarna, taket över cykelstället eller boxarna för posten.

 

Något som gör skillnad

De flesta bor inte i ett perfekt hus där allt är frid och fröjd hela tiden. Om du känner på dig att något kan förbättras, gå in nätet för att inspireras och få idéer till förändringar. Det kan vara en uppgradering av det som redan finns. Ett större och modernare tak vid porten, postboxar som är lättare att komma åt, större emaljskylt på fasaden så att taxin och dina besökare hittar rätt lättare. På jobbet ser du kanske ett behov av bättre information på olika ställen, som i fikarum eller vid hissarna. Eller skaffa skyltar så du slipper den där stigen över gräsmattan.