Uterum

Förläng sommarsäsongen med ett uterum

Förläng sommarsäsongen med ett uterum

Det är något speciellt med att sitta utomhus. Hela vinterhalvåret längtar vi efter att plocka fram utemöblerna och umgås i friska luften. Vad är härligare än att äta frukost i trädgården en solig sommarmorgon, eller läsa en bok på verandan en lat semesterdag? Vi slappnar av på ett annat sätt i det gröna, där vi kan känna den ljumma brisen mot huden, och höra fåglarnas kvitter omkring oss. Sommarmånaderna har tyvärr en tendens att passera alldeles för fort, och plötsligt är det dags att ställa undan trädgårdsmöblerna igen. Om du vill kunna njuta av en naturnära yta under en större del av året, kan ett uterum vara något för dig.

 

Tänk igenom dina alternativ

Innan du sätter igång med bygget finns det några viktiga aspekter att ta hänsyn till. För det första bör du fundera kring hur stor del av året du vill kunna använda utrymmet. Svaret på den frågan påverkar huruvida rummet ska isoleras och om det ska vara möjligt att värma upp. Detta avgör i sin tur vilken typ av material som ska användas när uterummet byggs. För det andra är det viktigt att tänka igenom placeringen av rummet noggrant. Vilket väderstreck passar bäst, kommer placeringen att påverka ljusinsläpp, och hur nära inpå grannarna hamnar uterummet?

 

Konsultera ett proffs för bästa resultat

Bara tanken på ett byggprojekt får det att klia i fingrarna på händiga hemmafixare, men det kan vara en god idé att överväga att ta hjälp från en sakkunnig person för att försäkra sig om att resultatet blir bra. Om du är en fena på material och själva bygget, kan det löna sig att konsultera en arkitekt under planeringsstadiet. Om du däremot är duktig på skissande och utformning vill du kanske få hjälp med själva utförandet. JTB Uterum & Inglasningar är ett företag som kan hjälpa dig genom hela processen.