gasol

Gasol är en mångsidig energikälla som kan underlätta arbetet inom flera branscher

Gasol är en mångsidig energikälla som kan underlätta arbetet inom flera branscher

Gasol är ett mångsidigt bränsle som med fördel kan användas av företag inom flera olika branscher. Gasol är ett fossilt bränsle som bildar koldioxid vid förbränning, men jämfört med exempelvis olja släpper den ut ungefär 20 procent mindre koldioxid. Vid förbränning av gasol så bildas inte heller sot, partiklar, svavelutsläpp och endast en mycket liten del sura kväveföreningar. Det finns även BioGasol som är tillverkad av 100 procent hållbar biomassa och är därför koldioxidneutral. 

Gasol för olika branscher 

Gasol kan med fördel användas inom branscher såsom bygg, hotell- och restaurang, industri och jordbruk. Inom bygg så kan man bland annat värma upp en byggarbetsplats utan att behöva dra el, det är också effektivt och enkelt att använda gasol för att tina mark och även vid takläggning. I hotell- och restaurangbranschen har gasol ofta en självklar plats i köket. Med en gasspis i köket kan man smidigt styra värmen och med en gasolgrill slipper man rök och sot som uppstår då man använder en ”vanlig” grill.

Gasol kan även användas ute i restaurangen, hotellobbyn eller på uteserveringen genom att skapa värme och mysfaktor med gasoldrivna eldstäder, terrassvärmare och facklor. Inom industrin erbjuder gas den stora fördelen att den kan regleras exakt och värmen kontrolleras effektivt och snabbt. Det gör gas idealiskt för bland annat skärning, lödning och exakt värmeriktning. I jordbruket kan man bland annat använda gasol för uppvärmning och torkning av spannmål. 

Gasol för företag över hela Sverige

Det finns helt enkelt många branscher som kan dra nytta av att använda sig av gasol. Primagaz är ett företag som erbjuder säkra leveranser av gasol till verksamheter över hela Sverige. Det går enkelt att beställa sina gasflaskor online och man kan välja allt mellan 2 till 33 kilos gasflaskor samt även gastankar. Primagaz erbjuder dessutom ett enkelt sätt att byta från LPG till BioLPG och därmed reducera företagets koldioxidutsläpp.