lastpallar

Grundläggande funktion... och mer!

Grundläggande funktion... och mer!

En lastpalls grundläggande funktion och syfte är ju, lite som dess namn avslöjar, att användas till att lasta tunga saker på. Exempelvis maskiner och andra föremål som kan vara svåra att frakta genom att lyfta dem utan stödet av en lastpall. Ofta använder man en gaffeltruck för att lätt komma åt och sedan transportera lastpallarna och det som man lastat ovanpå. Det är vanligt att man hittar lastpallar på byggarbetsplatser, renoveringsplatser eller på lager där man transporterar just tunga grejer med truckar och andra hjälpmedel. Men det finns ingenting som hindrar privatpersoner från att använda lastpallar om man till exempel projekterar i trädgården eller liknande.  

 

Spara dina lastpallar 

När lastpallarna väl har fyllt sitt syfte och projektet är över undrar många vad i all världen man ska ta sig till med lastpallarna. Nu står de ju bara där och tar en himla massa plats. Ska man slänga dem på tippen? Göra ved av dem och bränna upp dem? Ja, det kan man ju förstås göra. Men det finns ingen anledning att göra sig av med lastpallarna på det sättet utan vidare. Däremot finns det många goda, och framför allt kreativa, skäl till varför du ska behålla dina lastpallar även efteråt.  

 

Låt fantasin sätta gränserna 

Googlar man lite på nätet får man lätt en hel del inspiration. Du kommer hitta människor som byggt otroligt vackra, stilrena och praktiska möbler av lastpallar. Vad sägs till exempel om ett nytt retro soffbord eller några uteplatsmöbler? Det fixar du enkelt genom att återanvända dina lastpallar! Eller varför inte bygga en hemmagjord bar? Du behöver inget annat material än just dina gamla lastpallar! Soffor, kälkar, hyllor, blomrabatter… listan på hur man kan återanvända lastpallarna fortsätter fram till dess att fantasin sätter stopp. Det kanske inte ens är en återanvändning som kommer på tal. Lastpallarna kan bli möbler redan på direkten.