Hudvård

Hudvård – köp online här

Hudvård – köp online här

Det är inte lätt att hålla reda på alla krämer och masker som ansiktet ska smörjas in och tvättas med. Men om man har ett eget intresse för hudvård så får man med tiden en ganska stor koll på vad som är till vad och så vidare. Många tvättar nog bara sitt ansikte med vatten och tvål, om ens det. Kanske använder du bara vatten på morgonen och kvällen till ansiktet?

Vår hud kräver mer än så. Och vårt ansikte ska inte tvättas med tvål. Tvål är uttorkande och därför är en rengöringskräm eller mousse mycket bättre för vårt ansikte. Det finns massor olika rengöringskrämer att välja bland all hudvård idag. För den med torr hy, oljig hy eller normal hy kan man välja olika varianter av hudvård och därmed också rengöringskrämer. En sak som inte är att förglömma är ögonkräm.

Glöm inte att tillsätta solskyddsfaktor i din hudvårdsrutin

En riktigt bra ansiktstvätt, ett serum, samt en dag- och nattkräm är perfekt att ha hemma i badrumsskåpet. Då är man kittad för varje dag och man ger sin hy de allra bästa förutsättningarna. Självklart ska man tillsätta SPF under den tid av året som solen visar sig. 

Oavsett vad man har för typ av hy – torr, oljig eller normal, så behöver man se till att sköta sin hudvård. Har man mycket problem med exempelvis acne så är det inte bara rengöringen man inte får slarva med. Återfuktningen är minst lika viktig. 

Om man är torr i hyn så riskerar man att få mer finnar eftersom att huden själv försöker producera mer fett. Men det fettet resulterar i mer acne vilket oftast är det som man vill undvika. Så glöm inte att även ge fukt åt ansiktet efter varje rengöring. Kanske en ansiktsolja eller ett serum kan göra susen under dag- eller nattkrämen? Köp online här.