golvslipning

Hur du förhöjer känslan i ett rum

Hur du förhöjer känslan i ett rum

När du inreder och piffar upp dina rum där hemma tittar du säkerligen främst på möbler, inredning, kanske färg på väggar och tapeter. Men sällan på ditt golv, eller? Det är ju faktiskt så att golvet är en otroligt stor yta i rummet. Känslan av golvet påverkar därmed mycket av hur du mår i rummet och hur hela rummet känns. Är det nött och slitet så känner du dig troligen likadan. Har du ett ordentligt trägolv så är det väl värt att kontakta en erfaren golvläggare och investera i en slipning. Riktiga trägolv eller parkettgolv kan få ett helt nytt liv med hjälp av en slipning och behandling.

 

Färgen och strukturen

Både färgen och strukturen på ditt golv påverkar intrycket av rummet. Har golvet gulnat och blivit skadat så är det troligen svårt att undvika att se just detta. Är golvet ojämnt eller rent av stickigt och obehagligt att gå på? En golvslipning är något som kan kännas knepigt, men anlita en golvläggare så går det på ett litet kick och du kommer inte att ångra dig. Förutom slipning av trä- och parkettgolv kan det handla om att slipa en trappa. Eller kanske behöver ditt golv behandlas – lackas, oljas eller lutas av? Vad just ditt golv behöver för att få nytt liv vet en duktig golvläggare.

 

 

Framhäv golvet

När du fått golvet slipat av en professionell golvläggare kommer du vilja framhäva det. Nu på våren passar en ljus inredning med vita linnegardiner och vackra vårtulpaner i en vas. Se till att släppa in naturligt ljus från fönstren och se hur fint det faller på det nyslipade träet. Hur möblerar du rummet? Står soffan och skymmer golvet så inte solljuset når in? Möblera om så ljuset faller fint och framhäver det nyslipade och behandlade golvet och framhäver det allra bästa med dess nya lyster.