Licenssvetsning

Konsten att täta en läcka

Konsten att täta en läcka

Det är en del jobb som man inte tror är möjliga att utföra. Tänk dig en produktionsanläggning med rör där det rinner varma vätskor, kanske inte alldeles nyttiga att inandas heller. Rörsystemet är ju slutet, men ibland händer det en olycka så att ett rör går sönder. Ring då efter någon som till exempel är expert på läcktätning i Jönköping. Det måste förstås vara en svetsningsexpert, någon som är certifierad. Läckor kan sitta på svåra ställen. Om du dessutom får läckan tätad utan att stänga ner produktionen, ja då är det nästan en mirakulös bedrift. För licenssvetsaren är det en dag på jobbet.

 

 

Svetsning är vanligt

 

Själva arbetsmomentet att foga ihop metaller genom svetsning är mycket vanligt inom industrin. En läcktätning kräver förstås lite mer än en vanlig hopfogning. Det kan till exempel vara ett högt tryck i röret, det kan också vara väldigt höga eller låga temperaturer, och det gäller att veta hur man ska göra och hur materialet reagerar. Om du anlitar riktigt kompetenta svetsare, kan du få hjälp med andra saker också. Det kan gälla nya maskiner eller annan produktionsutrustning. Kanske vill du dra nya rör eller bygga ut fabriken med ett rum till. Lämna din önskelista och be om en offert. Folk som är proffs på svetsning, plåtslageri och annat verkstadsarbete kan säkert hjälpa dig att få dina planer förverkligade.

 

Fogar måste hålla tätt

 

Även tankar med farliga vätskor måste vara rejält hopsvetsade. Det ska ske enligt viss standard. Det finns regler och förordningar om att man också måste göra täthetsprovning med jämna mellanrum på t.ex. containers. Den som är svetsningsspecialist kommer till dig och hjälper dig med alla kontroller och dessutom får du en dokumentation över provningarna. Då kan du visa både myndigheter och andra intressenter att du har koll på din anläggning, från produktionslokalen till lagret.