kub

Kuber för alla på mastercubestore.se

Kuber för alla på mastercubestore.se

Vad är en kub? Jo med kub menar man oftast en leksak som har anor långt tillbaka. Många säger fortfarande Rubiks kub, även om det idag finns många olika tillverkare och varianter på temat.

Det är en leksak som är så pass populär i alla åldrar att det till och med finns tävlingar och världsrekord inom området. Och den som snabbt kan lösa kuben kan räkna med att få beundran från både det andra könet och sina vänner och arbetskompisar.

 

Hur man löser kuben

Idag finns det ett flertal olika kuber med olika storlekar och färger. Det finns också kuber som inte är fyrkantiga utan har fler kanter eller färre. På det sättet finns det något för alla att köpa på sidor som exempelvis https://mastercubestore.se/129-tidtagare-och-mattor. Så går man in på sidor som mastercubestore.se inser man hur populärt och brett området är inom kuber.

För att en kub ska ses som löst ska alla sidor endast ha en färg. Och man får inte fuska genom att ta bort färgen på en ruta och byta den. Det vanliga är att man tror att man är klar och sedan upptäcker att det är två envisa rutor som inte är på rätt plats. Lägger man dessutom till tidspressen så kan det bli ett svettigt och pulshöjande tillfälle.

 

Turneringar för intresserade

Är man mycket intresserad av spelet så finns det turneringar som man kan titta på eller delta i. Det finns också särskilda mattor och tidtagare som man kan köpa för att få den rätta utrustningen, som även används i tävlingar.

Varför inte skaffa korrekt utrustning och anordna din egen turnering? En kub är inte ett spel som har någon åldersgräns och de flesta kan klara att snurra på en kub. Bjud in vännerna eller släkten för en turnering och se vem som blir vinnaren!