målare göteborg

Målare i Göteborg är också konstnärer

Målare i Göteborg är också konstnärer

editorial

Det har funnits många duktiga målare genom tiderna. Claude Monet, Pablo Picasso och Leonardo da Vinci är bara några av de genier som hållit i en pensel genom tiderna. De skapade mästerverk med sina färger. Mästerverk som håller än idag och som är värda förmögenheter. Om man skulle gett sig in i branschen för att tjäna pengar, då kanske man skulle valt att bli målare. Då hade man haft sitt på det torra under lång tid om man haft talang.

I Göteborg finns det inte så många motsvarigheter till Picasso, men det innebär inte att det inte finns duktiga målare i staden. Tvärtom. Göteborg kryllar av talangfulla målare. Men de målar kanske inga porträtt eller landskap. De målar inte ens tavlor. Istället målar de sådant som väggar, staket, förråd och verandor. Det är med andra ord skillnad på målare och målare. Det kan vara bra att veta den dag du beställer en målare i Göteborg. 

 

målare göteborg

Nymålade mästerverk

När du beställer en målare i Göteborg ska du inte förvänta dig att det kommer dyka upp en konstnär som ska producera en ny motsvarighet till Mona Lisa. Snarare bör du förvänta dig en eller par rejäla kroppar iförda overaller med spilld färg på. Som arbetar med breda penslar och djupa burkar med målarfärg. De kommer inte be dig sitta stilla för att måla av dig. Snarare kommer de be dig att hålla dig undan så att du inte sätter dig på en nymålad stol.

Alla målare är värdefulla och alla målare behövs. Så även i Göteborg. Även om de har olika uppdrag och syften. Precis som Picassos tavlor så kan även en nymålad fasad framstå som ett riktigt mästerverk. Bara den som har varit med om att få se förvandlingen som en vägg kan få av ny färg vet hur den känslan kan uttrycka sig.