billiga leksaker

Med en såpbubbla blir vardagen till fest

Med en såpbubbla blir vardagen till fest

editorial

Få lekar verkar vara så spännande som de med såpbubblor. Egentligen är det ett superenkelt recept. Som barn kunde man tillverka egna med vatten och diskmedel. Vill man ta det här med såpbubblor till en helt ny nivå kan man hitta roliga och kreativa alternativ om man söker på såpbubbla. Hur lite visste man om att det finns gräsklippare som det bubblar ur nuförtiden, eller att det finns något som kallas tvålbubbelmaskin? Här finns det tydligen en helt ny värld att upptäcka för den nyfikne.

Det är roligt att såpbubblan verkar vara en “leksak” som man inte tröttnar på i första taget. Läser man lite om den visar det sig att vi fascinerats av bubblan sedan två tusen år tillbaka. Och det är inte bara barn som förundras över bubblans uppenbarelse. Det verkar vara något magiskt över den. Man har ju sett människor som försöker slå rekord i att blåsa världens största såpbubbla. Och med rätt teknik och blandning, så går det att få dem rätt stora. 

 

billiga leksaker

 

Om att bli bubbligt kreativ

Testa att använda saker ni har hemma till att blåsa så små eller så stora bubblor som möjligt med. Tävla och se vilka bubblor som kan flyga längst, eller om ni kan få dem att studsa utan att gå sönder. Att blåsa bubblor är en aktiv syssla och barnen kommer i rörelse på ett bra sätt. Det är lätt att sugas in i såpbubblornas värld under lång tid. 

Populärt till barnkalaset är såklart att blåsa bubblor och ingen fest verkar vara komplett utan. Och när vi ändå pratar om kalas, kanske den perfekta presenten kan vara en tvålbubbelmaskin, eller varför inte såpbubblor med Frozen-tema? Skulle bubblorna råka ta slut, kan man enkelt blanda egen. Ta bara vatten, tvål och glycerin så har ni en ny laddning. Sedan är det bara att bubbla vidare.