Akuttandvård odenplan

När du behöver akuttandvård

När du behöver akuttandvård

editorial

Om du är i behov av akuttandvård

Tandvärk, en avbruten tand eller en förlorad fyllning kan inträffa vid de mest olämpliga tillfällen. Och när det händer behöver du träffa en tandläkare så snart som möjligt. Men vad gör du om du inte kan ta dig till en tandläkare direkt? Här är vad du behöver veta om akut tandvård.

image

Om tandvärken blir för intensiv

Vad är akuttandvård?
Akuttandvård är precis vad det låter som – tandvård som du behöver så snart som möjligt på grund av ett oväntat eller oförutsett problem. Det kan handla om tandvärk, en avbruten tand, en förlorad fyllning eller någon annan tandvårdsproblematik. Om du har ett tandproblem som inte kan vänta på att bli sedd av en tandläkare under normala öppettider måste du söka akuttandvård

Hur man hittar akuttandvård
Om du har en vanlig tandläkare som du träffar för kontroll och rengöring kan de erbjuda akuttandvård. Om inte, kan du söka efter tandvårdsföretag för akuttandvård i ditt område på nätet. När du har hittat några leverantörer kan du ringa dem för att se om de erbjuder de tjänster du behöver och ta reda på deras öppettider. Det är också en bra idé att fråga om betalningsalternativ i förväg så att det inte blir några överraskningar när det är dags att betala räkningen

Vad du kan förvänta dig när du besöker en akuttandvård
När du besöker en akut tandläkare kommer de att bedöma problemet och bestämma vad som är bäst att göra. De kan behöva ta röntgenbilder eller utföra andra tester för att ställa en korrekt diagnos. När de vet vad som är fel utarbetar de en behandlingsplan och låter dig veta vad som behöver göras. I vissa fall kan ingreppet göras direkt. I andra fall kan du behöva komma tillbaka för en ny tid.

Tandproblem verkar aldrig inträffa vid en lämplig tidpunkt. Men om du har tandvärk, en avbruten tand eller en förlorad fyllning kan du inte vänta tills din vanliga tandläkarmottagning öppnar igen. Det är då som akut tandvård kommer till nytta. Med akut tandvård kan du få den behandling du behöver på en gång, så att ditt tandproblem inte blir ett större problem på sikt. Kika gärna in hos tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingar för mer information om olika behandlingar.