farmartjanst

Planera inför den kommande trädgårdssäsongen

Planera inför den kommande trädgårdssäsongen

På våren startar en ny säsong med allt vad trädgårdsarbete innebär och man kan börja planera vilka perenner, buskar eller träd man ska plantera. Man kanske satt frön inomhus tidigt på våren och man bara väntar på att få sätta ut de försådda plantorna. Men det viktigt att vänta med det tills risken för frost är förbi.

Hur många av oss är det som inte önskar ett vattenblänk i sin trädgård? Genom att anlägga en trädgårdsdamm kan man koppla av och njuta fullt ut av sin trädgård. Den lockar också till sig många djur, där fåglar, grodor, fjärilar och sländor. Har man tur kan vattensalamandern också hitta dit för att leka. De trivs i mindre vattensamlingar och är väldigt spännande djur.

Själva grävningen av dammen kan bli ett jobbigt projekt om man tänkt gräva för hand. Ibland kan jorden innehålla stora och tunga stenar som är svåra att få bort och då kan just den biten av jobbet bli ett problem. Vid sådana tillfällen kan det vara bra att leja bort själva grävarbetet. Sedan grovjobbet är gjort, har man bara det lätta och roliga kvar. Om man tänkt använda dammplast, måste man först kratta bort småstenar och jämna till botten innan den läggs på, för att den inte ska skadas. Sedan är det bara att fylla på med vatten och plantera de växter man vill ha runt och i dammen.

Farmartjänst Ullared-Varberg erbjuder trädgårdstjänster i VarbergDe åtar sig olika markjobb och dem kan man kontakta om man vill få en grävning utförd. Förutom att gräva utför de även stensättning, plattsättning och olika byggprojekt. De kan ta hand om hela din trädgård, från vår till höst, om man så önskar. Här kan man få häcken och gräset klippt. De beskär även träd och man kan få styling på sin trädgård, vilket kan vara bra inför en försäljning.