roterande borstar

Roterande borstar ger en kraftfull flexibilitet

Roterande borstar ger en kraftfull flexibilitet

editorial

Om du inte har full koll på vilka verktyg som finns till hands när du ska slipa bort rost från dina trädgårdsmöbler, så har du ett drygt arbete framför dig. Slippapper är ingen bra idé. Stålborste kan fungera – men det tar oerhört lång tid.

Det finns ett kinesiskt uttryck som avgör den längsta tänkbara tidsrymden. Det är så lång tid det tar för en duva att – genom att dra en näsduk fram och tillbaka över ett berg – slipa ner berget till marken. Så kan det ibland kännas att försöka få bort rost från metall. Man vill inte vara den där duvan. 

Roterande borstar räddar dig från tråkiga söndagar

Du behöver således inte spendera hela din lediga söndag i trädgården med en rostig gammal stålborste som du ärvt av din farfar. Om du har en borrmaskin, enklast tänkbara, så behöver du bara skaffa en roterande borste – så är du klar på nolltid.

Du måste dock välja rätt roterande borste. Beroende på vilken sorts metall dina möbler är i bör du välja borste därefter. Du vill ha maximal slipförmåga, utan att skada metallen. I bästa fall är det bara ytlig rost och då räcker det med en ganska mjuk borste som bara tar bort ytskiktet. 

 

roterande borstar

 

Välj roterande borste efter uppdrag

Det är således inte bara att sätta på vilken roterande borste som helst och köra igång. Du måste välja rätt borste utifrån vad du vill uträtta. Om det är riktigt svårt rostangrepp kanske du måste ta en hårdare och grövre roterande borste.

I de fallen riskerar du att även rispa kringliggande metall ordentligt. Må så vara. Då blir det mycket arbete med finare roterande borstar senare. Du polerar ner risporna så att ytan blir jämn och fin igen. Undersök vilket utbud som finns så du kan använda rätt sorts roterande borste till ditt projekt: https://www.osborn.com/en/products/category/obProducts.