second hand

Second-hand – för en välfylld garderob med gott samvete

Second-hand – för en välfylld garderob med gott samvete

Det har nog aldrig varit så trendigt att köpa second-hand som det är idag. Allt fler börjar bli medvetna om hur vår konsumtion påverkar miljön och vill dra sitt strå till stacken för att rädda vår fantastiska jord. Under många år har det varit helt naturligt med ”fast fashion” där man köper plagg till höger och vänster men knappt använder de mer än ett par gånger innan nästa trend tar vid och man återigen köper nytt. Folk har nog inte ens reflekterat vad sådana vanor gör mer än att det ger en ansträngd privatekonomi. Det är inte heller bara kläder och skor det handlar om, människors överdriva konsumtion leder till föroreningar genom produktion samt bidrar till stora mängder avfall då man kastar produkterna så fort man tröttnat på dom.

Men om vi håller oss till kläder och skor så kan det kännas som en ganska stor utmaning att hitta något i en second-hand butik. Det är mycket lättare att gå in i en butik som tillhör någon av alla de stora klädkedjor vi har där man kan välja mellan flera olika storlekar och färger av samma modell. Men det finns fördelar att istället välja en second-hand butik. För det första kan man handla med gott samvete och det kan till och med ge en kick då man hittar ett plagg som man tycker om och passar i, det är dessutom mycket bättre för ekonomin.

Genom att välja en välsorterad second-hand butik behöver det inte heller bli en så stor utmaning. På Hornsgatan i Stockholm hittar man Judits, en genomtänkt second-hand butik där man kan hitta plagg av hög kvalitet. Judits second-hand är en butik som strävar efter att ha ett trendigt och varierat sortiment som alltid känns aktuellt. 

Välj second-hand nästa gång det är dags att inhandla ett nytt plagg, det vinner både du själv och miljön på i längden.