bygg

Större, mindre, uppåt eller åt sidan?

Större, mindre, uppåt eller åt sidan?

Går du och drömmer om att bygga ut? Eller är du i behov av att renovera ditt hus eller delar av det? Kanske vill du göra en tillbyggnad så ni får mer luft i hemmet eller kanske mer ljusinsläpp? Sitt inte bara och dröm utan ta kontakt med en snickare och planera ett byggprojekt. Så fort du är igång kommer du känna dig lättad och se att det flyter på så bra. Det finns en mängd bra snickare att anlita och ett exempel kan vara aman-bygg.se. Lyssna in referenser och rekommendationer och ta en offert.

 

Vad ingår i ditt projekt

Så vad omfattar ditt projekt. Är det en tillbyggnad, ombyggnad, renovering av hus eller fasad eller handlar det helt enkelt om ett nybygge? Många vill kanske ha ett förråd eller en komplementbostad av typen attefallshus. Vilken önskan du än har så är det bra att starta upp dialogen med byggfirman så att du kan få tips och råd. För är det någon som har erfarenhet av alla möjliga typer av byggprojekt så är det skickliga snickare. Med deras hjälp kommer du igång med bygget, du gör dessutom ett smartare bygge med tanke på effektivitet, ekonomi, utrymme och miljö. 

 

 

Bidrag som hjälper

Du kan även få stöd via ROT-avdrag som gäller upp till 50 000 kr per år och person. Är ni två personer som äger fastigheten kan ni alltså få bidrag upp till 100 000 kr på snickarens utförda arbete. Avdraget gäller förstås även på andra hantverkstjänster än bygg. Men kolla om byggföretaget jobbar som totalentreprenad så slipper ni hantera flera olika kontakter och har enbart en arbetsledare som också hanterar elektriker, vvs och annat som behövs. Det känns som ett massivt projekt idag – men när det väl är byggt så kommer du att tacka dig själv för att du äntligen drog igång.