tillverkning av medicinteknisk utrustning

Tillverkning av medicinteknisk utrustning räddade världen från pandemin

Tillverkning av medicinteknisk utrustning räddade världen från pandemin

Under 2021 inleddes massvaccinationerna världen över mot Covid-19. Det fruktade coronaviruset som skapade skräck och satte en hel planet i kaos. I hundratals miljoner människors överarmar sattes sprutorna som injicerade planetens invånare med vaccin från bland annat Pfizer, Astrazeneca och Sputnik. Det hade nog aldrig förr gått åt så många sprutor på så kort tid.

Vaccinering hade dock inte varit möjligt om det inte vore för den bakomliggande tillverkningen av medicinsk utrustning. Utan någon som tillverkar alla de instrument som används inom sjukvården hade inte någon kunnat bli vaccinerad. Ingen hade heller till exempel kunnat ta emot läkemedel genom pumpar. 

Det är faktiskt så att sjukvården hade blivit helt verkningslös utan produktionen och tillverkningen av de instrument de är beroende av. Den medicinska utrustningen behövs för att ställa diagnoser och identifiera sjukdomar precis lika mycket som för att därefter behandla dem. Hade tillverkningen av dessa produkter stannat av hade sjukvården fått gå tillbaka till grottmänniskostadiet när man amputerade ben genom att banka bort dem med en spikklubba. 

 

 

Tacka hjältarna i verkstaden

Så, vilka är då hjältarna bakom den medicintekniska utrustningen? De bär inte mantlar och flyger omkring och slåss mot skurkar om nätterna. De jobbar i finmekaniska verkstäder. De sysslar med ett finlir som inte vem som helst skulle klara av. Dessa hjältar har övat i många år för att kunna manövrera de maskiner och använda den teknik som krävs för att tillverka medicinteknisk utrustning.  

Det är alltså inte sjuksköterskorna och läkarna du ska tacka för ditt covidvaccin. Det är inte forskarna eller läkemedelsföretagen heller. De du ska tacka är hjältarna i de finmekaniska verkstäderna. 

De som verkligen står för tillverkningen av det som gör all den här vaccinationen möjlig. Om du är intresserad av att få lite mer information om tillverkning av medicinteknisk utrustning, då kan du ta en titt på den här länken: https://www.plastogravyr.se/