kundklubb

Vad en kundklubb innebär

Vad en kundklubb innebär

Antingen en kund är ett företag eller en privatperson så drivs kunden av samma intressen. Man vill köpa en så bra och passande produkt som möjligt till så lågt pris som möjligt. Kundklubbar för privatpersoner har nog de flesta stött på. Butiker som vid kassan frågar om man vill bli medlem för att kunna få erbjudanden. Dessa erbjudanden kan vara att man får rabatter, samlar poäng på köp som kan omvandlas till pengar eller kanske blir inbjuden till kundkvällar där rabatter erbjuds och man kanske även blir bjuden på lite mat eller underhållning. En del kundklubbar har även samarbeten med andra som gör att man kan köpa billigare resor eller någon annan upplevelse, även om företaget som kundklubben tillhör säljer mat.

 

Företag som kund

Om man har företag som kund så kan man även snickra ihop ett kundklubb företag, där man ger någon typ av mervärde för att de är kunder och kanske även aktiva kunder. En kundklubb för företag kan ha event där kanske rabatter erbjuds, nya produkter presenteras eller något annat trevligt erbjuds som antingen är av intresse för kunden eller som är ett trevligt mervärde på grund av medlemskapet.  

 

 

Varför man är med i kundklubb

Hur trevligt det än kan vara med kundträffar och events, så är det troligen inte därför man blir medlem i en kundklubb utan det är för ekonomiska skäl. Som medlem i en kundklubb brukar man få rabatter som antingen är stående eller så kan man få tillfälliga erbjudanden med nedsättningar av priser för hela eller delar av sortimentet. Vanligt är även att man samlar poäng för att få tillbaka pengar eller så erbjuds det en ökande rabatt beroende på hur mycket man har handlat för under ett år. Det gör att det blir mycket attraktivt för ett företag att hålla alla sina inköp hos en och samma leverantör.