Drick lekar - Drick spel

Vad får festen att liva upp som roliga dricklekar?

Vad får festen att liva upp som roliga dricklekar?

editorial

Har du spelat krona någon gång? Du och en eller flera vänner sitter vid ett bord och målet är att ni ska studsa en krona ner i varandras glas. Sedan måste den som får kronan i glaset halsa sin dryck.

Det är ett roligt spel och enkelt, men det finns många andra roliga dricklekar du kan spela för att liva upp festen. Vad tror du om en shot spinner till exempel? Du har en gadget i mitten av bordet och sätter fram en shot med valfri alkoholhaltig dryck, eller kanske bara nåt vidrigt om du inte vill dricka alkohol. Sedan snurrar en pil och den som pilen stannar på måste halsa glaset.

Kanske några lustiga tärningar med instruktioner om att du ska svepa ett eller flera glas med valfri förfriskning? Kanske lite roulette med snapsar? Kanske miniversioner av din favoritsport, golf eller fotboll etcetera, med en aspekt om att ta en snaps om man missar? Eller vad sägs om ölpingis?

 

 image

 

Ett ”guilty pleasure”

Drick lekar kan vara fantastiskt kul på en fest. Vem älskar inte att få pressa sin vän, som redan är rejält på örat, med att tvinga i honom en shot till? Kom igen! Han skryter ju alltid om hur mycket han kan dricka. Nu får vi se om han har vett nog att kasta in handduken.

Givetvis är målet att ha kul och inte utsätta någon för något de inte vill. Men det kan bli en intressant match mellan dig och bästa vännen när ni radar upp bakom era muggar med öl. Det kan också bli spännande avslöjanden om ni lägger till regler som att man kan komma ur en shot om man avslöjar en hemlighet. För en lyckad och vansinnigt rolig fest som lockar till mersmak ska ni satsa på en uppsättning roliga dryckeslekar. Kom in i matchen!