Hudvård

Välgörande hudvård för hela kroppen

Välgörande hudvård för hela kroppen

Bra hudvård handlar om att ta hand om sin hud och ge den vad den behöver. Genom att lära känna sin hudtyp och framförallt sin huds beteende kan man minska besvär och se till att den mår så bra som möjligt. Genom fasta rutiner kan man tydligt märka om något plötsligt inte är som det ska och därmed behandla besväret i ett tidigt stadie. Det kan handla om allt från att huden börjar bli torr till att man börjar se tendenser till rynkor.

Ansiktet är mest utsatt

Det området som man ofta lägger mest energi och produkter på är ansiktet. Våra ansikten är det som syns mest och är därmed också mest utsatt för vind, kyla, föroreningar, sol och andra yttre påfrestningar. Därför behöver ansiktet också lite extra omtanke och vård. Det absolut viktigaste i en hudvårdsrutin är rengöring och återfuktning, det behöver alla hudtyper. Utöver det kan man investera i produkter som behandlar eventuella besvär man har. 

Det är också väldigt bra att exfoliera med jämna mellanrum och att lägga minst en ansiktsmask per månad, helst en till två i veckan.

Få en härligt mjuk hud

För kroppen gäller ungefär samma sak som ansiktet; rengöring och återfuktning. De allra flesta har rutinen att de duschar en gång om dagen, men inte lika många smörjer in sig efter en dusch eller ett bad. Återfuktning är dock viktig för att huden ska kännas mjuk och len, framförallt under vinterhalvåret. Det kan också vara en bra idé att använda en peeling lite då och då för att få bort döda hudceller och göra huden ännu mjukare. 

Undvik torra händer och fötter

Man ska inte heller glömma sina händer och fötter. Framförallt händerna behöver rejält med återfuktning under vintermånaderna och att skämma bort sina fötter och händer med en mask lite då och då kan ge underbart mjuk hud. 

Hos Sephora hittar du riktigt bra hudvårdsprodukter till hela kroppen, från topp till tå, se mer här.