tandläkare

Välmående tänder är kroppens kuttersmycken

Välmående tänder är kroppens kuttersmycken

Genom att kontrollera tänderna en gång om året är det lätt att upptäcka kariesangrepp, inflammerat tandkött eller krånglande visdomständer innan ett litet problem blir stort. Ju tidigare ett hål upptäcks, desto större möjlighet att göra en liten lagning istället för en stor. Det påverkar prislappen i slutändan, men det ger också en bättre tandhälsa. Att kontrollera munhälsan en gång om året är också en bra möjlighet att kolla så att gamla lagningar fortfarande håller och gör sitt jobb. Hos tandläkaren finns råd och kunskap om hur tänderna ska vårdas på allra bästa sätt, så att tandvärk, smärta och tandproblem kan minimeras.

 

Värna hela hälsan genom munnen

Munnen, tänder och tandhälsa är inte ett isolerat område som är viktigt att ta hand om för att få ett vackert leende. Det är lättare att le när alla tänder finns på plats och mår bra, men idag finns det vetenskapliga rön som kopplar ihop tandhälsa med sjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar samt diabetes. Bakterier som finns i munhålan och som inte tas bort genom tandborstning, användning av tandtråd och floursköljningsproduker tar sig ner i fickor vid tänderna och kan orsaka inflammation i tandköttet samt tandlossning. Studier visar att tandlossning finns i större utsträckning hos dem som drabbas av hjärtinfarkt.

 

 

Välj tandläkare med omsorg

Välj tandläkare med omsorg och ring gärna runt till olika mottagningar och ställ frågor innan tidsbokning. Fråga om det finns tillgång till tandhygienist, hur lång erfarenhet mottagningen har och om tandläkarna som arbetar där både kan hantera implantat, ersätta skadade eller förlust av tänder, så kallad proetik, estetisk tandvård och allmänpraktik. Med kunskap som både är bred och djup blir tandvården allra bäst. Välj en klinik som inger förtroende och levererar service. Ett gott råd är att ta referenser och omdömen av andra kunder. Ett exempel på tandvård järfälla och Stockholms-området finns här!