handskar

Handsken är kastad

Handsken är kastad

Kylan biter i kinderna och frosten krasar under skorna. Andedräkten kommer ut som vita puffar och händerna blir snabbt kalla och stela, trots att man kör dem djupt ner i jackfickorna. Det har definitivt blivit höst på riktigt nu och stunden innan bilen blir varm eller innan bussen kommer känns längre än den är. Ofta ligger man ett steg efter årstidsväxlingarna och plötsligt står man där en stressig morgon och letar efter sina försvunna vantar i lådorna i hallen. Sedan minns man. De var ju alldeles slitna och slängdes och nya skulle ju köpas.

 

Handen upp för nya handskar   

I det svenska klimatet är det bra med flera olika sorters vantar och handskar för att gardera sig. Tunna fingervantar för när det börjar bli lite kyligt på morgnarna och tjocka termovantar för vinterns skidåkning. Däremellan är till exempel ett par fleecefodrade vantar eller ett par stickade lovikavantar mysiga. Men de flesta vantar är mer praktiska än snygga. Till skillnad mot handskar som istället ibland är mer snygga än funktionella. Men det finns ett säker kort för att få vara varm med stil, nämligen skinnhandskar. Skinnhandskar är en klassiker som aldrig blir riktigt omodern utan finns kvar varje år.

 

 

Ett hantverk med stil

Det finns många olika sorters skinnhandskar och de passar till många olika stilar eftersom utseendet kan varieras ordentligt, från rockigt till feminint till klassiskt och mer neutralt utseende. Det finns även skinnhandskar med särskilda syften såsom till exempel bilhandskar eller golfhandskar men det är troligen inte de varianterna man tar till i vinterkylan. Vanliga skinnhandskar tillverkas ofta av lammskinn eller mocka. De kan vara fodrade med till exempel ull eller kaninpäls som värmer bra i vinterkylan. För den som inte vill använda produkter i skinn men ändå tycker om stilen med skinnhandskar finns det även alternativ i andra material.