Heltäckningsmatta

Många fördelar med en heltäckningsmatta

Många fördelar med en heltäckningsmatta

editorial

Tro det eller ej, men heltäckningsmattan är tillbaka! Men nu uppdaterad och mycket bättre. Dagens moderna heltäckningsmattor har många fördelar och är både lättskötta och ljudisolerande. Heltäckningsmattor finns i flera olika material som ull, sisal och modern textil av syntet och regenatfiber. Det sistnämnda är ett tjockt material som ger en lite lyxigare känsla och som passar särskilt bra för de som vill återskapa hotellkänslan hemma i sovrummet. 

Tvärtemot vad många tror är textilmattor allergivänliga, i alla fall så länge man städar normalt och inte slutar att dammsuga en gång i veckan. Att heltäckningsmattor är bra för de som har dammallergi beror på att mattorna binder partiklar och damm, vilket förhindrar att de far runt i luften. Heltäckningsmattor passar särskilt bra i sovrum eftersom de också dämpar ljud och gör att man sover bättre. Men de kan också bidra till att höja mysstämningen i ett stort vardagsrum då de ofta ger ett varmt och ombonat intryck.

 

image

 

Låna hem mattprover och valet blir enklare

Funderar man på att lägga in en heltäckningsmatta finns det några saker som kan vara bra att tänka på. För att få en matta som håller sig snygg länge måste man satsa på bra kvalitet. Mattor av bra material är också lättare att rengöra, och bidrar precis som andra kvalitetsgolv till att höja värdet på bostaden. 

Bäst är att vända sig till en försäljare av heltäckningsmattor som har ett större utbud. Då blir det enklare att hitta rätt matta. Många gånger kan man också få låna hem mattprover vilket underlättar valet. 

Vissa golvbutiker kan också hjälp till med att lägga heltäckningsmattan på plats. Det blir ofta billigare än att själv anlita en golvläggare. Att själv lägga in heltäckningsmattan och skära till den är inte att rekommendera, särskilt inte om man satsar på en lite finare och dyrare matta.