Pallkrage

Pallkrage – en praktisk lösning för trädgården

Pallkrage – en praktisk lösning för trädgården

editorial

Trädgården är en plats där många husägare spenderar mycket tid under sommarhalvåret. Att odla egna grönsaker och blommor kan vara både avkopplande och tillfredsställande. Men med ogräs som växer snabbare än vad man hinner få bort det och problem med skadedjur kan trädgårdsarbetet ibland bli överväldigande. En praktisk lösning för att underlätta trädgårdsarbetet är att använda sig av en pallkrage.

Vad är en pallkrage?

En pallkrage är en rektangulär låda som oftast tillverkas av trä. Lådan kan variera i storlek och höjd men den vanligaste varianten brukar vara 120 x 80 x 20 cm. Pallkragen kan fyllas med jord och därigenom användas för odling av grönsaker och blommor. Istället för att man måste böja sig ner för att arbeta med grönsakerna och blommorna så kan man istället arbeta med dem på höjden vilket gör trädgårdsarbetet enklare och mer ergonomiskt.

Pallkrage

Fördelar med pallkragar

En av de största fördelarna med en pallkrage är att det går att odla egna grönsaker och blommor trots att man inte har en trädgård. Det går att ha en pallkrage på balkongen eller på en mindre uteplats. Pallkragarna är också enkla att sköta och man slipper problem med ogräs och skadedjur som i vanliga odlingsbäddar. Dessutom är pallkragar tillverkade av trä som har en naturlig och stilren look. Finns det inte plats för flera pallkragar går det att måla dem i olika färger för att ge trädgården en personlig touch.

Hur använder man en pallkrage?

Att använda sig av en pallkrage är enkelt! Det första man bör göra är att fylla lådan med jord. Det går att välja vilken sorts jord man vill använda sig av men det är viktigt att jorden är av god kvalitet för att få bra resultat. Sedan är det dags att plantera grönsakerna eller blommorna. Det går att plantera flera olika sortier i samma låda så länge de har samma krav på jord och vatten. Tänk också på att vattna regelbundet för att grönsakerna och blommorna ska må bra.

Läs mer här: https://rostikt.se/pallkrage-odlingsram-planteringsror/