vägmarkeringar

Trafikkaos att vänta utan vägmarkeringar

Trafikkaos att vänta utan vägmarkeringar

editorial

Det finns ett par saker i livet som du lätt tar för givet. Att det ska finnas mjölk på mejerihyllan i den lokala livsmedelsbutiken, att posten landar i brevlådan och att det finns vägmarkeringar som indikerar hur trafiken ska organiseras. Ingen av dessa saker sköts dock automatiskt. I synnerhet inte den sistnämnda. Vad tror du hade hänt med trafiken om ingen faktiskt fysiskt begett sig ut och målat de där strecken som visar var du får lov att parkera eller vilket körfält som gäller?

Så hur skulle det egentligen gå om alla vägmarkeringsmålare en dag skulle bestämma sig för att bli hemma från jobbet? Tja, effekten hade knappast blivit omedelbar. Det är ändå så att färgen i en vägmarkering knappast behöver fyllas i varje dag. Färgen håller ett tag. Men så småningom skulle effekten märkas av, när väder och slitage tunnar ut de befintliga vägmarkeringarna så pass att de till slut inte längre är synliga med blotta ögat.

 

vägmarkeringar

Viktig funktion

Att lita på att bilister och trafikanter sköter det där själva går inte att räkna med. Det skeppet har seglat. Alldeles för många praktiserar redan “störst går först”-principen, och den skulle få fritt utrymme den dag det inte längre fanns några synliga vägmarkeringar. Du förstår säkert nu hur viktigt det faktiskt är. Att det inte är någonting du bara ska ta för givet. Vägmarkeringarna fyller en exceptionellt viktig funktion i ett modernt samhälle med högt tempo.

Ett företag som definitivt skulle hålla med om ovanstående är det som kan du läsa om på svevia.se/vagmarkering. Möjligtvis att de är partiska i frågan, men företag som sysslar med vägmarkeringar har trots allt den kunskap som krävs för att också kunna uttala sig med kraft i frågan. Gå gärna in på länken för att läsa mer: https://www.svevia.se/vagmarkering.